SARAJEVO, (Patria) – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembar Plivački klub Spid je organizovao peto klupsko inkluzivno plivačko takmičenje pod nazivom “U vodi smo svi jednaki”.

Ovogodišnji format takmičenja u odnosu na predhodne godine znatno je promijenjen i prilagođen trenutnoj situaciji koja vlada kako u svijetu, tako i u našoj državi. 

„Zbog poštivanja strogih epidemioloških preporuka i naredbi, takmičenje smo realizovali u pet dana te u deset odvojenih trenažnih sati. Generalni cilj takmičenja je pružanje jednakih prilika svim članovima našeg društva te podizanje svijesti o statusu osoba sa invaliditetom u našem društvu. Kao i svake godine proglasili smo najbolje: najbolja plivačica kluba za 2020. godinu je Hena Smajlović, najbolji plivač kluba za 2020. godinu je Ajdin Karišik. Obzirom da je PK Spid dobitnik nagrade šampion inkluzije koju dodjeljuje Unicef mi smo odlučili proglasiti najvećeg šampiona inkluzije među šampionima.  Šampion inkluzije za 2020. godinu u Plivačkom klubu Spid je Muhamed Hajdarpašić. Takmičari su osvojili zaslužene medalje, diplome i novogodišnje paketiće. Kako nam je bilo govori osmijeh na fotografijama“, kazao je Amel Kapo, osnivač PK Spid.

Izvor: nap.ba

Categories: DogađajDrugi o nama