Amel Kapo, predsjednik Plivačkog kluba SPID, u ime svih roditelja djece sa invaliditetom iz Starog Grada, a koja su uključena u programe ovog društva, uručio je specijalnu zahvalnicu općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću. Zahvalnica je uručena za pruženu pomoć i nesebičnu podršku, za ohrabrujuće riječi i dobra djela u ime svih roditelja djece koja su uključena u inkluzivne programe kluba SPID, a koje kontinuirano finansira Općina Stari Grad.

„Ova zahvalnica za nas ima posebno značenje i dodjeljujemo je samo onima koji su istinski prijatelji naše djece. Posebna je i po tome što je na njoj fotografija našeg Ismaila Zulfića, dječaka rođenog bez obje ruke, a koji danas uspješno pliva, skija, čak i borda i posebno smo ponosni na njega,“ pojasnio je Amer Kapo, predsjednik Plivačkog kluba SPID.

„Želimo se zahvaliti načelniku Hadžibajriću jer je on jedan od rijetkih koji kontinuirano podržava naše programe i uvijek ima sluha za potrebe djece sa invaliditetom. Trenutno, zahvaljujći projektu RELOAD i podršci Općine Stari Grad i UNDP-a realizujemo program u koji je uključeno 20-oro djece iz Starog Grada. Učimo ih plivanju, skijanju i korektivnoj gimnastici. Djeca su presretna i prezadovoljna, ali smo trenutno zbog situacije sa korona virusom zaustavili sve aktivnosti. Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti i prema planu, završiti program u junu ove godine,“ pojasnio je Kapo.

Ova posjeta planirana je ranije i trebali su joj prisustvovati roditelji i djeca koja su uključena u program. Međutim, zbog prevencije širenja korona virusa, zahvalnicu je u ime svih njih uručio predsjednik kluba.

Prema riječima načelnika Hadžibajrića, zahvalnici je odmah pripalo posebno mjesto među brojnim dosad uručenim priznanjima.

Izvor: www.starigrad.ba

Categories: Drugi o nama