Takmičili su se jedni pored drugih, ravnopravno, a svi su pobijedili.  Pobijedili su jer među ovom djecom više nema čudnih pogleda, razdvajanja, stigme…samo ogromna količina ljubavi, sreće i nade

FOTO: Faktor

Početkom decembra održano je treće klupsko takmičenje na kojem je učestvovalo više od 160 članova Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva, prvog i jedinog kluba koji okuplja djecu i mlade sa invaliditetom, ali i tipičnu djecu. Takmičili su se jedni pored drugih, ravnopravno, a svi su pobijedili.  Pobijedili su jer među ovom djecom više nema čudnih pogleda, razdvajanja, stigme…samo ogromna količina ljubavi, sreće i nade da će i ostali članovi društva, izvan ovog kluba i “porodice Spid”, kako se vole nazivati, vidjeti da su svi jednako važni, vrijedni i snažni.

Ova djeca, zajedno sa trenerima Amelom Kapom, Ildom Bučan Kukuruzović, Đenetom Boja i Admirom Malićbegovićem, promijenila su mikrosredinu, način razmišljanja, izbrisala strahove, stekla samopouzdanje i prijatelje za cijeli život. Njihovi osmjesi i sreća vredniji su od bilo čega, neprocjenjivi, a video koji je objavljen na Facebook stranici Spida otopit će vaša srca.

Izvor:   Faktor

Categories: Drugi o nama