Svečanom manifestacijom na Olimpijskom bazenu „Otoka“ jučer je okončan projekat „Integracija u društvo kroz plivanje“, zahvaljujući kome je 20 osoba sa invaliditetom iz Starog Grada naučilo osnove plivanja.

Ovaj projekat dio je velikog projekta „Regionalni projekat lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD“ kojeg finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Općina Stari Grad je pristala biti dio projekta, te ga je sufinansirala sa oko 20 odsto sredstava (oko 6.000 KM). Za 20 osoba s invaliditetom iz Starog Grada je tokom četiri mjeseca bilo obezbijeđeno besplatnih 100 časova škole plivanja na Olimpijskom bazenu „Otoka“. Također za svakog polaznika obezbijeđen je i besplatan fizioterapeutski tretman, kao i kompletna plivačka oprema (kupaći kostim, kapice i naočale). Implementator projekta je bio Plivački klub „Spid“.

Medalje, diplome i poklone svim polaznicima časova plivanja uručio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji je u svom obraćanju čestitao svima na uspješnoj implementaciji projekta, a izrazio je zadovoljstvo što je Općina Stari Grad bila dio ove uspješne priče, te obećao da će se isto desiti i naredne godine.

Izvor: www.starigrad.ba

Categories: Drugi o nama