Sedam najboljih paraplivača iz BiH učestvovalo je danas na Otvorenom paraplivačkom ekipnom prvenstvu u Hrvatskoj. Imali su 17 startova i oborili su 15 ličnih rekorda, a Nermin Memić je osvojio srebrenu medalju u disciplini 100m delfin u apsolutnoj kategoriji. U takmičenju je učestvovalo 167 paraplivača iz 27 klubova iz Austrije, BiH, Crne Gore, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

Takmičenje se nalazi u kalendaru Svjetske paraplivačke asocijacije te su isplivani rezultati bili prilika za obaranje norme za Svjetsko prvenstvo te za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Na takmičenju su nastupili i aktualni osvajači medalja sa zadnjeg održanog evropskog i svjetskog prvenstva u paraplivanju.
Medalje su se dijelile u apsolutnoj kategoriji.

BiH su predstavljali članovi PK Spid: Damir Muratović, Nermin Memić, Ajdin Karišik, Kanita Šabanović, Ismail Zulfić, Ismail Barlov i Muhamed Merdžanović, a pratili su ih treneri Admir Malićbegović, Ilda Kukuruzović, Đeneta Boja i Amel Kapo.

“Najveće zadovoljstvo je to što je u ekipnoj konkurenciji od 27 klubova i reprezentacija naš PK Spid zauzeo genijalno 12. mjesto. Za samo tri godine postojanja ovog sporta u Bosni i Hercegovini možemo biti itekako ponosni na ostvareni rezultat”, kazali su treneri PK Spid.

Izvor: klix.ba

Categories: Drugi o nama