Svjetski motivacioni govornik Nick Vujičić iz Australije, koji živi u Americi, govorio je večeras pred publikom u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo. Entuzijastično je pričao o prevladavanju prepreka koje su bile pred njim u životu. Nick je rođen bez nogu i ruku no to ga nije spriječilo da pronađe smisao i svrhu života. Na predavanju je gost iznenađenja bio plivački superheroj iz Zenice Ismail Zulfić, dječak rođen bez obje ruke, kojem je životna želja bila da upozna Nicka. Na predavanje je došao sa svojim ocem Ismetom i trenerom Amelom Kapom. Upravo je Ismail dokaz da ništa nije ne moguće jer iza sebe ima brojna priznanja i medalje iz plivanja, a uz to skija, vozi, bicikl, ide u školu…

Upravo Plivačkom klubu Spid, u kojem Ismail trenira, Nick je odlučio donirati sav prihod od ulaznica sa večerašnjeg nastupa.

Nick je djelimično govorio na našem jeziku, s obzirom da su njegovi roditelji porijeklom s ovih prostora. Kazao je da mu je privilegija biti tu te poručio kako mu je Bog, kroz bezbrojne izazove i prepreke, dao snagu da prebrodi ono što bi mnogi nazvali nemogućim.

“Ne možete znati šta je moguće dok ne saznate što je nemoguće. Ja sam gledao svoj život i budućnost i mislio sam nikada neću dobiti posao, nikada neću imati svoju porodicu, a ako bih se i oženio ne bih mogao držati svoju suprugu za ruku. Mislio sam da ću cijeloga života biti na teretu svojim roditeljima, no danas imam svoju suprugu i porodicu”, rekao je Nick.

Podsjećamo, Nick Vujičić do sada je govorio pred više od 4,5 miliona ljudi u 44 zemlje. Visoko je obrazovan, bavi se sportom i napisao je dvije knjige. Vlastitim trudom i radom uspio je postati planetarno poznat i obogatiti se.

Izvor: klix.ba

Categories: Drugi o nama