Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, primio je danas u Vijećnici Amela Kapu, osnivača prvog i jedinog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom u BiH, PK „SPID“. Gradonačelniku Skaki je uručena zahvalnica za nesebičnu podršku koju pruža klubu.

Ovogodišnji dobitnik priznanja „Sarajevska pahuljica“ je dječak Ismail Softić, član ovog kluba, internacionalni heroj i najperspektivniji sportista 2017. godine u kategoriji osoba sa invaliditetom prema izboru Sportskog saveza invalida BiH.


„Entuzijazam i pozitivna energija koju dječica nose sa sobom, ne mogu zaobići rezultat. To pokazuju njihova zlatna odličja. Grad Sarajevo će i dalje pomagati PK SPID sa nadom da će i drugi prepoznati pozitivan primjer rada kluba“, naglasio je Skaka.

„Naš cilj je da radimo na rehabilitaciji, resocijalizaciji i inkluziji osoba sa invaliditetom u naše društvo kroz plivanje i vodene sportove. Da sva djeca zajedno obavljaju zadatke u jednoj plivačkoj prugi, bez predrasuda. Hvala gradonačelniku Skaki na velikoj podršci koju nam pruža“, rekao je Kapo.

Categories: Drugi o nama