U sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u partnerstvu sa Općinom Stari Grad Sarajevo, danas je upriličena dodjela nove sportske opreme za 150 članova Plivačkog kluba “Spid”.

Izvor: N1

ReLOaD je regionalni projekat koji se realizuje u šest zemalja Zapadnog Balkana i to: Albaniji, bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji. Projekat ima za cilj jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave (JLS) i civilnog društva širenjem transparentnog pristupa finansiranju organizacija civilnog društva (OCD) iz budžeta JLS u skladu sa strateškim prioritetima i potrebama stanovništva u zajednicama.

Iz PK “Spid”, kao prvog i jedinog kluba u BiH za osobe s invaliditetom, naglašavaju da je ovo najveći projekat koji su realizovali od formiranja kluba, putem kojeg su, pored plivanja, željeli omogućiti djeci s invaliditetom da se okušaju i u drugim sportovima. Navedenim sportskim programima se značajno unaprijedilo psiho-fizičko zdravlje ciljne skupine, inkluzija u zajednicu i dat doprinos razvoju parolimpijskog sporta.

Članovi PK “Spid” vrijedno treniraju te se nadaju da će se sa novom opremom, u što skorijem periodu, pojaviti na nekom od takmičenja.

Izvor: N1

Categories: Drugi o nama