O nama

Pročitajte tekst u nastavku i saznajte nešto više o Plivačkom klubu "Spid".

Klub je osnovan u Novembru 2015. godine ali je zvanično sa radom počeo u Februaru 2016. godine. Jedini razlog zašto smo počeli sa radom u Februaru jeste da plivanje za osobe sa invaliditetom bude besplatno.

Kao diplomirani profesor sporta radim na Olimpijskom bazenu Otoka elementarnu školu plivanja, rad sa rekreativnim plivačima i sa takmičarima u jednom plivačkom klubu već četiri godine. Obzirom da mnogo svog vremena provodima na bazenu zapazio sam da ne mali broj osoba sa invaliditetom dolazi na Olimpijski bazen da pliva ali nažalost niko od stručnog kadra nije radio sa njima. Tako sam ja došao na ideju da osnujem Plivački klub za osobe sa invaliditetom koji je trenutno PRVI i JEDINI takve vrste u Bosni i Hercegovini. Primarni cilj našeg kluba jeste da radimo na rehabilitaciji, resocijalizaciji osoba sa invaliditetom u naše društvo, našu zajednicu i da radimo na INKLUZIJI kroz plivanje i vodene sportove. Dakle da imamo tipičnu djecu i osobe sa invaliditetom koje će treniraiti i raditi zadatke zajedno u jednoj plivačkoj prugi bez predrasuda jer U VODI SMO SVI JEDNAKI!

Obzirom da je Plivački klub SPID namjenjen za osobe sa invaliditetom primarno za osobe sa tjelesnim oštećenjem ali pošto radimo na tome da nema diskriminacije u bilo kojem smislu naša vrata su otvorena svim osobama koje imaju stepen invaliditeta.

Trenutno treninzi su tri puta sedmično po sat vremena. Obzirom na specifičnost osoba sa invaliditetom i na stepen njihovog invaliditeta u početku radimo individualne treninge jedan na jedan dok ne steknu elementarne kretne strukture koje su potrebne u plivanju da bi mogli pratiti grupu. Vrsta treninga za osobe sa invaliditetom je različiti zbog specifičnosti povrede koju ima. Samim tim se treninzi planiraju za svakoga posbeno.

Kontaktirajte nas putem naše e-mail adrese "info@pkspid.ba" ili nas pozovite na broj +38761/836-835.